מדעני כאב מתחילים לחשוב אחרת על כאב מתמשך (כרוני) וסיבותיו, הם מגלים תגליות מרגשות - כמו איך המחשבה על הכאב שלך יכול לשנות את הדרך בה הוא מרגיש.
בסירטון המקסים הזה פרופסור לורימר מוסלי מסביר כיצד הכאב עובד. הוא ממשיך ומסביר גישות חדשות המסייעות להפחתת כאב כרוני.
פרופסור לורימר מוסלי מסביר שכאב שנמשך מעל לשלושה חודשים מתחיל להשפיע על חיי היום יום שלנו וממש לשנות את התפקוד היום יומי שלנו בכך שהוא מתחיל בצורה מדורגת ל"מנוע" מאיתנו פעילויות יומיומיות פשוטות.
פרופסור לורימר טוען שתרופות הן לא הפתרון לטווח ארוך וגם לא ביקורים תכופים אצל רופאים. הוא ממשיך ומסביר שעם הזמן הכאב גדל ומתפשט עד שהוא הופך ממש למפלצת ענקית שמפריעה להתנהלות תקינה של שיגרת החיים.
לורימר מסביר שמחקרים בתחום הכאב מסבירים שיש מגוון גורמים שמשפיעים על הכאב שלנו למשל מה אנחנו חושבים על הכאב שלנו ישפיע על הכאב עצמו.
בנוסף הוא מחדד את העובדה שכאב אינו מדד טוב למדידת או הערכת נזק לרקמות הגוף ולא תמיד יש קשר בין הכאב לנזק (והפוך).
למרות שהתרגלנו לחשוב על כאב כדבר שלילי חשוב להבין שכאב הוא מנגנון שתפקידו להגן עלינו מנזק או פתיעות, אבל כאשר הוא לא יעיל יש צורך ל"חנך" את מוחינו מחדש מתי להפעיל את מנגנון הכאב ומתי לא.
כמו כן לורמיר מסביר שלפעמים הכאב יכול להגיע כהתניה (כמו בסיפור המפורסם של פבלוב) ובמקרים של כאב כרוני גם אחרי שאין כבר סיבה (גירוי \ פציעה) עדיין מתקבלת תגובת הכאב (כמו אצל פבלוב).
בהמשך הוא מסביר לנו על מנגנון שנקרא נוסיספציה - תהליך עצבי שמתרחש בעקבות גרויים כמו חום, לחץ מכני או כימי.
הגירויים האלו מגיעים אל המח והוא מחליט האם הם מסכנים אותנו או לא. במידה והוא (המח) חושב שהם עלולים להזיק לנו מפועל מנגנון הכאב ובמידה והמח לא חש בסכנה אז לא מופעל מנגנון הכאב.
אחת התגליות החשובות שלורמיר מזכיר בסרטון היא העובדה כי את אותה תגובה (של כאב) ניתן לקבל גם ללא גירויים חיצונייים אלא רק על ידי מחשבות, תחושות זיכרונות, מקומות ועוד.. התחושה תהיה זהה לתהליך העצבי שמגיע בעקבות גירויים חיצוניים למרות שהגירוי הוא פנימי.
לורמיר נותן כמה כללי אצבע לאיבחון עצמי לכאב כרוני:
כאב שמתפשט עם הזמן
בא והולך ללא הזהרה
הגוף מרגיש מוזר
התנועה לא חלקה
קל להתרגז מכל דבר
פציעות ישנות פתאום חוזרות לכאוב
הכאב מושפע ממצב הרוח שלך
בהמשך לורמיר מסביר כי הכאב הוא משהוא אישי שבא לידי ביטוי אחרת אצל כל אחד ולכן אין פתרון אחד שנכון לכולם.
הוא ממשיך לשוחח על החשיבות של אימון מחדש של המח להפחית את הכאב ומסביר שחשוב להבין גם את האמונות והמחשבות שיש לנו על כאב על מנת לשנות את התחושה האישית שלנו לגבי הכאב שלנו.
הוא אומר שחשוב לשאלות שאלות כמו:
כיצד אוכל לדעת אם מערכת הכאב שלי מגוננת יתר על המידה?
כיצד אוכל לאמן את מערכת הכאב שלי להיות פחות רגישה?
כיצד אוכל לדעת אם אני יכול\ה לזוז ללא חשש לנזק?
אשמח אם תשתפו את הפוסט הזה ותעזרו לי להגיע לעוד אנשים :)
או שתתקשרו 📱 עוד היום ונתאם לכם שיעור ניסיון
סניף כפר סבא 054-5391754
סניף אור עקיבא 054-2233706
או הקליקו פה
שלכם,
סילבנה קמחי מן סטודיו קונטרולוג'י.
Comments